Skip to content
nimble_asset_pakkeshop-header-2

Regeringen har netop præsenteret en erhvervspakke på 23 mia. kr. for at hjælpe danske virksomheder igennem coronakrisen. Pakken indeholder blandt andet en forhøjelse af lønkompensationen til virksomheder, der er ramt af nedgang i omsætningen, samt en midlertidig sænkning af momsen på restaurations- og hotelbranchen.

Lønkompensationen vil nu dække op til 80% af lønnen for medarbejdere, der ellers ville blive fyret, og momssænkningen vil give en økonomisk håndsrækning til brancher, der har været særligt hårdt ramt af nedlukninger og restriktioner.

Erhvervspakken indeholder også en række andre tiltag, herunder en midlertidig forhøjelse af fradraget for investeringer i virksomheder, en styrkelse af eksportkreditforsikringen og en forlængelse af muligheden for at udskyde betaling af moms og skat.

Regeringen håber, at erhvervspakken vil give danske virksomheder en økonomisk håndsrækning og hjælpe dem igennem den svære tid, som coronakrisen har medført. Samtidig vil pakken også bidrage til at holde dansk økonomi i gang og undgå en større økonomisk krise.

Det er vigtigt at understrege, at erhvervspakken ikke vil løse alle problemer for danske virksomheder, men den vil give en økonomisk hjælp til de virksomheder, der er hårdest ramt af krisen. Det er også vigtigt at huske på, at vi alle kan bidrage til at støtte danske virksomheder ved at købe lokalt og støtte op om vores lokale butikker og restauranter.