Skip to content
nimble_asset_pakkeshop-header-2

Hvad koster Postnord?

De røde postkasser, logoet med det gule horn på en rød baggrund, de gule budcykler og den røde postuniform. Alle er dette ting, de fleste danskere kan genkende og associerer med det danske postvæsen.  Postvæsnet har rødder helt tilbage til Christian d. 4. Det var nemlig i det herrens år 1624, at Christian d. 4 udsendte en forordning, der betragtes som begyndelsen på postomdeling i Danmark. I 1711 blev Postvæsnet lagt ind under staten og det var begyndelsen til det postvæsen vi har kendt gennem mange år. Meget vand er løbet i åen siden da, og i dag er Post Danmark en del af Post Nord koncernen og ikke længere et statsligt selskab.

Der er sket mange omvæltninger i postomdelingen de senere år. Tidligere havde postvæsnet stort set posthuse i enhver lille by i Danmark. I dag, er alle de traditionelle posthuse forsvundet og posthusene er i stedet flyttet ind i butikkerne hvor de ofte har et hjørne af butikken, hvor postkunderne kan betjenes.

Post Danmark er også pakkepost

Brevpost var tidligere hovedforretningen for postvæsnet i Danmark. Men den digitale udvikling har betyder, at danskerne sender færre og færre brev til hinanden. Udover omdeling af brevpost står Post Danmark i dag for en stor del af de pakker der hver dag sendes. Når danskerne handler ind i webshops eller sender pakker til hinanden. Pakkeposten er et forretningsområde i vækst på grund af den øgede nethandel. I PostNords postbutikker kan du både sende og afhente pakker. Post Nord har desuden mange steder såkaldte pakkebokse, der giver mulighed for selvbetjening for pakkekunderne. Du kan selvfølgelig også sende din pakke med Postdanmark priser til direkte til modtageren, så den leveres ved døren.

Hvad koster det at sende en pakke med Post Danmark?

Dette spørgsmål kan der ikke gives et entydigt svar på. Prisen på at sende en pakke afgøres af mange forskellige forhold. Det er klart at pakkens størrelse har en betydning for prisen. Et godt sted at begynde hvis du skal beregne prisen på at sende en pakke er på websiden pakke.dk. På denne side kan du indtaste hvor pakken skal sendes fra og til, herefter indtaster du størrelsen på den pakke du vil sende og klikker på søgefunktionen. Pakke.dk finder nu frem til hvad det koster at sende en pakke med alle de førende leverandører på fragtmarkedet. Nu kan du i ro og mag danne et overblik og vælge den leverandør, der er billigst og bedst til netop din fragtopgave.