Skip to content
nimble_asset_pakkeshop-header-2

Sådan sender du nemt pakker til Polen

Polen er et af de vigtigste markeder vi har i EU. Derfor er det vigtigt at du kan sende pakker til polen, idet det er det største marked i Østeuropa, og ét af de største markeder i hele EU. På trods af det, eksporterer vi meget lidt til det polske marked. Varer og ydelser for cirka 15 milliarder bliver eksporteret til landet, og det udgør ca. 3% af vores samlede eksport.

Der er dog kæmpe fordele ved at øge indsatsen mod de polske forbrugere. I takt med at landet har oplevet massiv vækst de senere år, betyder det også at befolkningen har fået flere penge mellem hænderne. Der er blevet mere plads til luksusvarer, og de købelystne forbrugere er sultne efter specialvarer.

Hvem sender pakker til polen?

Hvor det tidligere kun har været de større virksomheder i Danmark, er der kommet en del små- og mellemstore virksomheder med på bølgen. Det er dog ikke helt lige så populært som eksempelvis Frankrig, Tyskland eller vores skandinaviske naboer. Det giver dig en unik mulighed, for at være first-mover i et marked der er på vej op.

De varer der tidligere er blevet eksporteret til landet, har primært været i den industrielle sektor og videns-sektoren. Det har så at sige været store virksomheder, der handler med store virksomheder.

Den danske eksport til Polen har altid været – og er stadig – primært fokuseret på halvfabrikata, medicin og øvrig kemi, og mineraler og brændselsstoffer. Det har affødt, at de fragtfirmaer der sender pakker til Polen, ofte er i stand til at kunne håndtere enhver forsendelse. Alt fra kemisk transport til brevpost, er ekstremt nemt at få sendt afsted.

Langt de fleste af de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden, har også distributionsnetværk i Polen, hvilket betyder at du får en hurtig og effektiv levering – hver gang. Idet landet er indenfor køreafstand, slipper du også for at koncentrere dig om skibs- og luftfragt, og i stedet kan du benytte dig af lastbiltransport. Det er med til at holde dine løsninger fleksible og billige.

Har du mere regelmæssige leveringer, eller leverancer af lidt tungere karakter, har nogle af vores samarbejdspartnere også et særligt godt kendskab til togfragt, hvor spornettet til Polen igen er meget effektivt.  

Hvorfor sende pakker til polen?

Uanset hvad dit firma beskæftiger sig med, er der stor sandsynlighed for at der er en polsk køber der vil have det. Landet ligger i den øvre halvdel både når det kommer til innovation, udvikling og forskning, økonomi og købekraft. Der er også relativt nem adgang til kredit, hvor de rangerer som #32 ud af 190 lande. Der er – sagt med andre ord – masser af penge at hente for dig, hvis du tager polen med i dine markeder.

Samtidig er den polske økonomi én af EU’s hurtigst voksende, og det ser ikke ud til at de har tænkt sig at slappe af lige foreløbig. Dertil kommer at Polen ligger i absolut toppen, når det kommer til bureaukrati for import/eksport. Du vil således komme til at opleve meget få stopklodser, når du handler med de polske virksomheder og forbrugere.

Situationen med Polen er ganske unik, idet du har at gøre med et land i rivende udvikling, en stigende købekraft blandt forbrugerne – og som samtidig ligger i EU. Alt dette er den perfekte cocktail, der blot venter på at blive serveret.  

Jysk er et af de firmaer, der for 20 år siden tog springet, og startede fysiske butikker op i Polen. I løbet af årene har kæden lagt mærke til, at de polske forbrugere i langt højere grad er gået væk fra ”billigst-er-bedst” mentaliteten. I stedet handler det mere om at få værdi for pengene – og hvis det koster lidt mere, så er det sådan det er. Samtidig er der også en øget efterspørgsel på dekorative varer i butikkerne, hvilket signalerer at det ikke længere bare handler om at få fyldt hjemmet, men i højere grad at man også skal føle sig tilpas.

Dette, sammenholdt med den øgede efterspørgsel på importerede ”luksusvarer” som eksempelvis god rødvin, lækre madvarer og lignende, signalerer i én grad også, at der er tale om en positiv udvikling.

Hvordan sender jeg pakker til polen billigst?

Som nævnt før, kan du i mange tilfælde få særligt stærke priser på fragt til Polen. Det billigste er almindelig containertransport eller stykgods. Men også køl/frys kan efterhånden fås til ganske favorable priser.

send pakke til Polen

Det billigste for dig, vil være hvis du på en måde kan standardisere dine forsendelser. Her taler vi både om emballage og vægt, men også i form af leveringstidspunkter. Hvis du kan få planlagt dine leveringer, så du slipper for at skulle betale ekspres, kan du spare mange penge i længden. Det kan være en fordel at indgå faste aftaler med nogle udvalgte polske forretninger, idet du her kan sende varer på en regelmæssig basis.

I takt med at eksporten til Polen stadig er stigende, er der også altid ændringer på fragtmarkedet. Derfor er det en god idé at følge med her på vores side, og sammenligne priserne hver gang du skal have leveret en pakke.