Skip to content
nimble_asset_pakkeshop-header-2

Vild med Amerika? Få hjælp til at sende pakke til USA

Dansk Industri har for nylig lavet en analyse, hvor de har konstateret at Danmarks eksport til USA er steget med 30% i løbet af det sidste år. Det er en kraftig stigning, og det betyder at der er rift om de bedste fragtløsninger i langt højere grad end før.

pakke til usa

Historisk set har det altid været en udfordring at få sendt pakker til USA. Det har ofte været en dyr fornøjelse – både fordi vi bevæger os udenfor EU, hvilket betyder øget papirarbejde i forhold til told, men også ganske enkelt på grund af distancen. Du er også nødt til at benytte luft- eller skibsfragt, hvilket igen er med til at skrue prisen i vejret. Men med den store vækst i eksporten til den anden side af Atlanten, er det et marked der for mange danske virksomheder er svært at undvære. For private kan det også være relevant, da mange danskere har valgt at bosætte sig i USA. Når der skal sendes julegaver, fødselsdagsgaver eller andre former for forsendelser, er det vigtigt at se sig om. Men hvordan sikrer man sig at eksporten ikke kommer til at ruinere dig og din pengepung?

Send pakker til USA til de bedste priser – hver gang

Når du skal fragte noget til USA, vil du måske de første par gange lægge mærke til at priserne kan svinge meget. Det er blandt andet fordi at du i højere grad end ellers, er underlagt markedskræfternes vold. Stigning eller fald i oliepriser kan ofte mærkes langt mere når du sender pakker til USA, end hvis du sender til Spanien. Derudover er der også stor forskel på de ydelser der bliver leveret. Hvis leveringstiden er ligegyldig for dig, vil den billigste løsning næsten altid være skibsfragt. Hvis du kan vente på at shipping firmaet fylder skibet, kan du ofte ”komme med” til ganske billige penge.

Hvis du derimod skal sende pakker til USA, og du har brug for at de skal være hos modtageren hurtigt, vil du ofte være nødsaget til at vælge luftfragt. Alene dette, vil ofte resultere i en øget omkostning for dig som afsender. Læg herefter oveni, at du er under lidt tidspres, og så vil du hurtigt finde ud af at dine muligheder indsnævres. Langt fra alle fragtfirmaer tilbyder ekspreslevering fra Danmark til USA. Én af de virksomheder der har gjort det i længere tid, er eksempelvis DHL. DHL har en service de kalder for ”Same Day Jetline”, hvilket i princippet betyder at du kan sende pakker til USA med dag-til-dag levering. Din pakke bliver sat på et fly med en daglig afgang, og kan i princippet være hvor som helst i verden dagen efter. Det siger sig selv at denne service ikke er billig, så når du skal sende pakker til USA, kommer dine planlægningsevner til at være ekstremt vigtige.

Spar penge når du skal sende pakker til USA

Hvis du vil have så gode priser som muligt, kan det langt hen ad vejen klares med en fornuftig planlægning. Vi har samlet et par tips sammen som vi har hjulpet vores kunder med i løbet af de seneste par års tid, og forhåbentlig kan disse også hjælpe dig. Når du skal sende pakker til USA, kan du spare mange penge at;

  • Planlægge dine forsendelser i god tid
  • Standardisere størrelsen på forsendelserne
  • Bestille flere pakkelabels ad gangen
  • Læse grundigt op på toldreglerne
  • Benytte så meget skibsfragt som muligt

Alle punkterne flettes ofte sammen på kryds og tværs af hinanden. Hvis du har mulighed for at standardisere dine forsendelser, kan du spare penge både på pakkelabels og på emballage. Hvis du eksempelvis har 10 produkter du eksporterer, og 8 ud af 10 fylder 10x10x10 cm, og de to sidste fylder 12x10x10, kan du i mange tilfælde spare penge ved at bestille labels og emballage til en pakke på 15x15x15. På denne måde kan du bruge samme emballage til alle dine forsendelser, når du sender pakker til USA. På samme måde kan du forsøge at standardisere vægten. Hvis 8/10 af dine produkter vejer 4 kilo, og de sidste 2 vejer 6 kilo, vil det ofte give bedre mening at købe et større parti af labels der understøtter forsendelser op til 10 kilo, end at købe to forskellige.